Liquid Web Managed Word Press

Közösségépítés a virtuális világban

A közösségépítés az interneten lehetővé teszi, hogy sok emberrel kapcsolatot teremtsünk, a közös érdeklődési kör alapján csoportokat alakítsunk, nyilvános fórumokon vegyünk részt, stb. Miben különbözik az online kommunikáció más kommunikációs módoktól?

A hírlevél és a blog

Az interneten 2006 legfontosabb újdonsága a közösségek szerepének a megnövekedése. Sok új szolgáltatás jelent meg és sok régebbi szerepe lett erősebb. Ezek közül az egyik legismertebb a blog. A blog, amely több, mint egy netes napló, és más, mint a megszokott weboldalak. Egy olyan folyamatosan frissülő oldal, amely személyes jellegű (bár ez a személyes jelleg kötődhet céghez is), sokszor célzott tartalmú, de legfőképpen: interaktív. Egy olyan szolgáltatás, amely közösséget építhet és folyamatos jelenlétet biztosíthat az interneten. A cégek számára pedig egyértelműen kihívás. De a bloggal és más eszközökkel elért potenciális ügyfeleinket más módon is magunkhoz kell kötnünk, olyan módon, ahol mi tudjuk befolyásolni, mikor kapja meg az üzenetünket. Erre tökéletes a hírlevél. A hírlevél, amely egyáltalán nem internetes eszközként indult, de itt is megállja a helyét, sőt, hatékonyabb sok más megoldásnál!

És a két megoldás között még kapcsolat is lehet! A blogon elért felhasználókat rávehetjük, iratkozzanak fel hírlevelünkre, a hírlevélben pedig megírhatjuk, milyen újdonságok vannak a blogon.